Wat wij voor u kunnen betekenen

Wat wij voor u kunnen betekenen

Uw kind heeft extra ondersteuning nodig op school. Daar kan het Samenwerkingsverband VO Amstelland en de Meerlanden (SWVAM) een rol in spelen. SWVAM komt in beeld als school en ouders meer advies nodig hebben. We kunnen ouders, school en zorg bij elkaar brengen. Samen vinden we een oplossing die past, ook als die oplossing niet voor de hand ligt. SWVAM denkt mee, bemiddelt en brengt mensen bij elkaar. Want elk kind verdient passend onderwijs.

Kennis en advies

Bij SWVAM hebben we veel kennis in huis. Onze medewerkers kennen het onderwijs en de zorg. Onze kennis delen we met u als ouders en met scholen. Dat doen we via deze website en op veel andere manieren.

Bemiddeling

U bent het niet eens met de school van uw kind. De school denkt bijvoorbeeld anders over de ondersteuning die uw kind nodig heeft. Dan kunnen wij helpen door te bemiddelen. SWVAM heeft een onafhankelijke positie. We zijn geen woordvoerder of belangenbehartiger van een van de betrokken partijen. Wel hebben we oog en oor voor de situatie van uw kind. De betrokken partijen brengen we samen voor een open gesprek. School, ouders, kind en deskundigen spreken hun zorgen, verwachtingen en wensen uit. Samen komen we tot afspraken die aansluiten bij wat uw kind nodig heeft.

Naar het voortgezet onderwijs (VO)

Op de basisschool krijgt uw kind extra ondersteuning. Nu gaat uw kind binnenkort naar het voortgezet onderwijs (VO). U zoekt naar een school die de ondersteuning kan bieden die uw kind nodig heeft. Wilt u meer lezen over scholen in de buurt en hun ondersteuningsaanbod? Klik door en maak kennis met de middelbare scholen die zijn aangesloten bij SWVAM in de regio Amstelland en de regio Haarlemmermeer. SWVAM kan benaderd worden voor advies of bemiddeling als kinderen extra ondersteuning nodig hebben. We kunnen bijvoorbeeld meedenken over hoe de ervaringen in het PO worden overgedragen naar het VO. Dit gebeurt altijd in samenspraak met de school van herkomst (PO) en de school voor voortgezet onderwijs (VO).

Mail of bel ons

Kunnen we iets voor u betekenen? Neem dan contact met ons op. Tip: kijk ook even bij onze veelgestelde vragen (FAQ), mogelijk staat uw vraag erbij.