Van PO naar VO

Van PO naar VO

Weer de jongste zijn op school, andere klasgenoten, verschillende leraren. De overstap van primair onderwijs (PO) naar voortgezet onderwijs (VO) is een flinke stap. Zeker wanneer uw kind extra ondersteuning nodig heeft. Het samenwerkingsverband SWVAM helpt om de overstap goed te maken.

Een goede start in het VO

Het is belangrijk dat leerlingen die overstappen gelijk de nodige ondersteuning krijgen. Daarom werken we samen met verschillende partijen. We bieden onder meer voorlichting aan ouders, leerlingen en professionals over de mogelijkheden binnen het VO.

Regioloket

Ons Regioloket zet zich in voor nog betere advisering en overdracht van leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. We bieden onder meer spreekuren aan. Daarbij geven we advies bij de overstap van PO naar VO. De spreekuren zijn in de eerste plaats bedoeld voor PO-scholen. Scholen kunnen ouders uitnodigen om hierbij te zijn. We werken samen met de PO-samenwerkingsverbanden van Amstelland en Haarlemmermeer en de Kernprocedure Amstelland en BOVO Haarlemmermeer.

Informatie voor ouders: Regioloket en school

Het Regioloket staat u graag te woord als u vragen hebt over de overstap van PO naar VO. We geven informatie en wijzen de weg. In de praktijk verwijzen we vaak terug naar de school. De school van uw kind blijft verantwoordelijk voor het schooladvies.