van VO naar VO

Van VO naar VO

Naar een andere middelbare school: zij-instroom

Gaat uw kind al naar een school voor voortgezet onderwijs (VO) en wilt u uw kind aanmelden voor een andere VO-school (middelbare school)? Dat noemen we zij-instroom. SWVAM kan betrokken worden bij deze overstap, op verzoek van school en ouders.

Afspraken in Amstelland

De middelbare scholen in de regio Amstelland hebben afspraken gemaakt over zij-instroom. Als u uw kind wilt aanmelden bij een andere middelbare school, dan kan dit gewoon bij de school zelf. Hier vindt u een overzicht van de scholen in de regio Amstelland. De scholen werken allemaal met hetzelfde aanmeldformulier.

Er is een uitzondering op de afspraken (of: op ‘de procedure’). Wil uw kind overstappen naar HAVO 4, dan geldt de procedure niet. Daarover hebben de scholen andere afspraken gemaakt. Meer informatie hierover kunt u direct bij de scholen opvragen.

Afspraken in de Haarlemmermeer

In de Haarlemmermeer hebben de scholen geen gemeenschappelijke afspraken gemaakt over zij-instroom. Elke school maakt hierin eigen keuzes. Wilt u meer informatie over de zij-instroom in Haarlemmermeer, neem dan contact op met de school die u op het oog hebt. Hier vindt u een overzicht van de scholen in de regio Haarlemmermeer.